Montering

Generelt:

Våre hytter, anneks, garasjer og carporter leveres som byggesett og er laget som gjør-det-selv produkter.

Nedenfor kan du lese litt om montering av byggesett.

Gjør-det-selv installasjon:

Alle produktene leveres med en detaljert monteringsinstruksjon og dette betyr at du kan montere tømmerhytta, annekset, garasjen eller carporten med litt hjelp fra venner/familie og enkle verktøy. Monteringstiden er som regel et par dager. Ingen forkunnskaper er nødvendig, men det er anbefalt.

Gjør-det-selv metoden gjør det mulig å sette opp både små og store hytter ved hjelp av kun noen bekjente og enkle verktøy.

Alternativer til fundament:

Det beste grunnlaget for din hytte, garasje eller annet bygg er et fundament av betong. Dette fordi betong er det mest stabil og varige, men det er også det dyreste alternativet. Et annet alternativ er et fundament av bindingsverk eller påler. Betongplater er også en god løsning hvis bakken det skal bygges på, er ujevn. Hvis dette ikke er tilfelle, kan justerbare sokler også brukes. Dette er et kostnadseffektivt alternativ, men anbefales kun for mindre hytter på opp til 16 kvadratmeter.

Mål på fundament:

Den anbefalte størrelse på fundamentet er samme størrelse, eller litt større, enn de ytre dimensjonene på selve bygningen. Når det gjelder høyden på fundamentet, avhenger dette av størrelsen på tømmerhytta eller garasjen, men det bør være minst mellom 150 mm og 300 mm.

Montér bygningen på et tørt sted:

Det er svært viktig at bygget monteres på et tørt sted for å unngå mugg. Men hvis du har allerede montert bygget på et sted hvor det finnes fukt, kan du holde hytta eller garasjen ventilert lenge nok til at fundamentet får tørket ut.

Det er også nødvendig å ha et fullstendig jevnt underlag for tømmerhyttene eller garasjene, fordi et ujevn fundament vil resultere i deformasjon av bygget. Hvis fundamentet eller grunnen er ujevn blir det også svært komplisert å installere elektriske anlegg eller rør.

Materialet må også oppbevares på et tørt sted før montering. Vi anbefaler på det sterkeste at byggematerialet behandles med en gang bygget er satt opp slik at man forhindrer fukt. Har du spørsmål rundt dette, så er det bare å kontakte oss, så kan vi gi deg råd og veiledning.

Her kan du se en film som viser hvor enkel montering av byggesett er. De sammen prinsippene gjelder alle våre modeller.