Durisol

Durisol-blokker passer utmerket til å bygge hus.
Durisol har en globalt positiv innvirkning på kvaliteten av boliger og innendørsklima. Tester har vist at Durisol vegger gir opptil 15 ganger bedre luftkvalitet (på grunn av vanndampdiffusjon), enn andre moderne hjem av de mest vanlige byggematerialer som finnes på markedet idag.

Durisol sitt naturlige byggemateriale er mineralisert granflis. Mineraliseringsprosessen går ut på at man først fjerner de fineste partiklene i treet. Så tar man vekk sukkeret, noe som gjør trevirket helt nøytralt, og ikke lenger sårbart ovenfor råte og skadedyr. Etter denne prosessen blir granflisen blandet med Portland sement og vann. Denne blanding blir så formet til durisol-blokker.

Det er mineraliseringsprosessen som gjør at sementen binder seg til treverket og styrker konstruksjonen. Produksjonsprosessen (dosering – miksing – forming – kvalitetssikring) krever svært lite energi.
Gjennom lavt av energibruk og hovedsaklig bruk av sekundærmaterialer i produksjonen bidrar Durisol til redusering av CO2 utslipp og å redusere global oppvarming.

Durisol-blokker har følgende egenskaper:

– Ekstremt gode isolerende egenskaper (naturlig U-verdi på 0,19). Durisol krever ikke ekstra isolasjon.  Blokkene gir ingen kuldebroer.
– Durisol-blokker er økologiske. Durisol vant pris for beste økologiske produkt i USA i 2008.
– Durisol er i Energiklasse A. Dvs. at alle bygg som bygges med Durisol vil få denne energiklassen.
– Vanndampdiffusjon.
– Godt inneklima gjennom pustende vegger.
– Naturlig organisk materiale (90% av tre). Dette skåner miljøet og forhindrer CO2 forurensning til atmosfæren.
– Durisol er et ikke-brennbart materiale. Brannspredningsfaktor på 0, klasse A2. Mineraliseringsprosessen gjør at durisol-blokker ikke råtner og brenner. Ved branntester på 4 timer og 1100 ° C ble det ikke påvist noen strukturelle skader på Durisol blokkene.
– Rask og enkel konstruksjonsmetode.
– Hurtig byggeprosess som ikke krever tungt fysisk arbeid (blokkene er veldig lette). Dette minimerer byggetid og lønnskostnader. For å bygge en enebolig er det nok med 4 arbeidere.
– Minimalt med avfall. Hvis blokken kuttes i tre deler, kan alle delene brukes.
–  Kan bygges om vinteren. Durisol isolerende blokker eliminerer sesongvariasjoner og gir en god mulighet til å møte tidsfrister, året rundt.
– Blokkene tilvirkes på byggeplassen. Alle blokker leveres i standard størrelse, noe som gir lavere transportkostnader.
– Durisol materialet er ikke plaget med gnagere, termitter og andre skadedyr.

Durisol blokk DMI 17/12 er helt likt andre typer blokker, men ved å bruke 177/12 Durisol-blokk må man ha ekstra isolasjon.
DMI av 17/12 blokk tåler høy belastning fordi betongen fylles inn i blokken og dermed flyttes tak og overleggs-belasting til byggets fundament. Fordi betongen er på innsiden av blokken, holder veggflaten seg varm.
Avhengig av valgt av isolasjon, vil denne veggen puste naturlig og sørger for bedre inneklima hele året.
En isolerende vegg av DMI 17/12 Durisol blokk med 20 cm isolasjon vil få en U-verdi på: 0,14[/vc_toggle][vc_toggle title=»Durisol-blokk DSS 37.5/12″]Durisol-blokk 37,5/12 krever ingen ekstra isolasjon i veggen. Veggens U-verdi er 0,19 uten ekstra isolasjon og dette er vegg som «puster» og samtidig alltid forbli tørr og varm på samme tid
Dette er den blokken som har blitt brukt mest i Europa. Ved bruk av DSS 37,2/12 Durisol-blokk unngår man sesongvariasjoner og blokken passer godt for kalde skandinaviske vintre.
Bruk av DSS 37,5/12 Durisol-blokk vil være den enkleste måten å bygge en utendørsvegg som møter passivhuskravene. Med bruk av isolasjon på 15 til 20 cm av Rockwool får veggen en U verdi på 0,10.
For deg som liker grønne bygninger, og som ønsker å bygge et varmt og rent hus, da vil ullisolasjon fra Steico være det beste valg. Vegger isolert med Steico gir deg som huseier et miljøvennlige passivhus, med de unike ytre veggegenskapene.

«Durisol og passivbygg»

Den unike produksjonsteknologien gjør at blokkene er blant de reneste og varmeste av de bygningsmaterialene som er tilgjengelig på markedet idag. Durisol-blokkene har en naturlig U verdi på 0,19. Ved hjelp durisol-blokker og Rockwool isolasjon oppnår man en U verdi på imponerende 0,10 i ytterveggene. Dette ved hjelp av kun 10 til 20 cm isolering, noe som gir en betydelig kostnadsbesparelse. De fleste passivhus som har blitt bygd i Norge fram til idag, har mellom 35-50 cm med isolasjon for å kunne nå passivhus kravene.
Durisol vil med andre ord gi deg et moderne passivhus til en rimelige pris.

Join The Discussion

Compare listings

Compare